dimarts, 23 de març del 2010

This is a big f... deal


En el relleu de parlaments, aprofitant la calidesa de l’abraçada del President, Joe Biden li diu a cau d’orella a Obama: “this is a big f... deal”. Els mitjans nord-americans, paladins dels bons costums, han censurat l’expressió que, probablement és ‘fucking’; el que vindria a ser en castellà un ‘jodido’ o en català un ‘de puta mare’. Doncs això, que segons el vicepresent la reforma sanitària és un acord de puta mare. Hi estic d’acord.

La llei, firmada amb 22 bolígrafs regalats després com a record (a qui?), fa realitat un somni que han tingut molts presidents nord-americans, però que només Obama ha aconseguit; ja va dir que no era el primer que ho intentava, però que seria l’últim.

Però en aquesta bugada s’han perdut molts llençols, potser massa. Per fer-la llei, ha calgut aprimar la reforma de manera considerable. Pel camí ha caigut l’opció pública i en el tram final els mateixos Demòcrates han descafeïnat l’avortament. I, tot i així, la llei s’aprova amb les enquestes en contra. Des d’Europa o, millor dit, des de la mentalitat europea, es fa difícil d’entendre.

I és que els Estats Units són desconcertadament contradictoris.

Fent una mica de demagògia: aquell nadó no avortat, té moltes possibilitats de morir en una guerra o que se li apliqui la pena de mort. Això sí, mai dirà renecs.

Sigui com vulgui, la nova llei és bona i cal reconèixer el mèrits d’Obama.

El que donaria jo per un d’aquells bolígrafs...!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada